Rengøring af din nye tandproteser

Hvorfor rengøring af protese er vigtigt

Korrekt rengøring af Deres protese er afgørende for god mundhygiejne. Da en normal og sund mundhule huser hundredvis af bakteriearter, kan en lille gruppe af disse medføre mindre problemer, hvis de får lov til at formere sig og overleve på Deres tandproteser. Derfor er det meget vigtigt at De holde Deres proteser rene med de relevante protese rengøringsmidler.

Mange tandproteser lider af problemer forårsaget af mikroorganismer som er tilstede på tandproteserne. Disse bakterier kan forværre infektioner og forårsage oral inflammation. Medmindre de er slået ud af protesen på regelmæssig basis, kan protese intolerance forekomme.

Hvordan rengøres tandproteser hver dag

Almindelig tandpasta er ikke egnet til rensning af proteser, da den kan slibe og permanent skade Deres tandproteser. I stedet bør De bruge en af ​​de mange protese rengøringsmidler som er til rådighed. For at fjerne madrester, anbefaler vi at De bruger en creme eller gel med en speciel protese børste.

Rengør alle overflader af tandprotesen, herunder overfladen, som kommer i kontakt med tandkødet. Dette er især vigtigt, hvis De bruger nogen form for tandproteseklæbemidler, der skal fjernes dagligt. Brug aldrig blegemiddel eller kogende vand til at rense Deres tandproteser. Følg altid producentens brugsanvisninger.

Børst Deres tandproteser dagligt. Brug den særlige børste vi giver med alle vores proteser til at give Deres tandkød en velfortjent massage dagligt.

Rengøring mellem længere tids brug

Tager De Deres tandproteser ud om natten, vil det give Deres gummer tid til at hvile og nyde godt af normal stimulation af Deres tunge og spyt. Vi ved dog, at mange patienter føler sig flove over at fjerne deres tandproteser foran deres partner, og foretrækker at bære deres tandproteser natten over. Enhver protese brugt om natten skal grundigt rengøres for at undgå irritation eller forfald af eventuelle resterende tænder.